Smjernica za kolačiće

Zaštita Vaše privatnosti prilikom korištenja naših internetskih stranica (www.porschecroatia.hr) posebno nam je važna. Stoga Vas u nastavku detaljno želimo informirati o prikupljanju osobnih i drugih podataka.

Pravo na korištenje osobnih kao i anonimnih podataka u zakonski dopuštenom opsegu, uz ograničenja temeljem niže navedenih prava ispitanika, ima društvo Porsche Croatia d.o.o.

Na ovoj internetskoj stranici se koristi softver za analizu korištenja stranice. Analizom ovih podataka mogu se dobiti vrijedna saznanja o potrebama korisnika. Ova saznanja doprinose dodatnom poboljšanju kvalitete ponude. Za svaki pojedini pristup stranici se bez ograničenja pohranjuje sljedeći zapis podataka:

  • anonimizirani oblik IP adrese računala s kojeg se pristupa stranici
  • datum i vrijeme pristupa stranici
  • naziv stranice odnosno datoteke kojoj se pristupa
  • ID sesije
  • poveznica na stranicu preko koje je otvorena ova stranica
  • količina prenesenih podataka
  • pretraživač uključ. verziju pretraživača koju korisnik koristi
  • operacijski sustav koji korisnik koristi.

 

Popis kolačića

Kolačić je mali podatkovni paket (tekstualna datoteka) koji Vaš preglednik prema uputi s posjećene internetske stranice pohranjuje na Vašem uređaju kako bi "zapamtio" informacije o Vama, primjerice Vaše postavke za odabir jezika ili podatke za prijavu. Te kolačiće mi postavljamo i označavamo ih kao kolačiće prve strane. Osim toga, upotrebljavamo kolačiće treće strane koji potječu s domene koja se razlikuje od internetske stranice koju ste posjetili. Navedene kolačiće koristimo za podršku kod svojih promidžbenih i marketinških aktivnosti. Kolačiće i ostale tehnologije za praćenje upotrebljavamo osobito u sljedeće svrhe:

Strogo neophodni kolačići

Ti su kolačići neophodni za funkcioniranje web-mjesta i ne mogu se isključiti u Vašim sustavima. Obično se postavljaju samo kao odgovor na akcije koje ste izvršili, a kojima se upućuje zahtjev za usluge, primjerice određivanje Vaših postavki za zaštitu privatnosti, prijavljivanje ili ispunjavanje obrasca. Te kolačiće možete blokirati u svom pregledniku ili postaviti da Vas preglednik o njima upozorava, no u tom slučaju određeni dijelovi web-mjesta možda neće raditi. Ovi kolačići ne pohranjuju osobne podatke.

 

 

Vaše postavke kolačića
Vaš se preglednik može namjestiti tako da se kolačići generiraju samo uz vašu suglasnost ili da se generalno odbijaju. No, željeli bismo ukazati na to da se bez kolačića određena područja internetske stranice mogu koristiti samo ograničeno ili se ne mogu koristiti uopće.
Imate mogućnost upravljati korištenjem "kolačića" i eventualno ih spriječiti ako svoj preglednik konfigurirate na sljedeći način:

 

Verzija 07/2021