Prodaja dijelova

Prvi primjerci legendarne Bube imali su oko 1000 dijelova; današnji automobili marke Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA ili Škoda sastoje se iz nekoliko desetaka tisuća različitih dijelova.

Naši ovlašteni servisni partneri posjeduju optimalna skladišta originalnih dijelova, koji su u većini slučajeva kupcu dostupni odmah. Ukoliko ipak neki od dijelova nedostaje, samo nekoliko trenutaka dovoljno je da se pomoću specijaliziranih elektroničkih kataloga odredi kataloški broj dijela koji je potreban, te da se putem našeg operativnog sustava isti i naruči. Narudžba je u roku nekoliko minuta već zaprimljena kod dobavljača. Slijedi priprema dijela za transport i u roku od 24 sata naručeni dio stiže na odredište.

A kako izgleda sam proces od trenutka zaprimanja narudžbe kod dobavljača? U ovom trenutku u proces se uključuje logistika, koja omogućuje dostavu originalnih dijelova od tvorničkih skladišta do odredišta. Riječ je o poslu koji zahtijeva vrhunsku uigranost i organizaciju, osobito ako znamo da VW koncern ima izbor od gotovo 400.000 različitih originalnih dijelova. U tome veliku ulogu igra računalna obrada podataka, automatski sustav utovarivanja i pakiranja te, dakako, stručnost i odgovornost svih djelatnika.

Naš glavni zadatak je osigurati mobilnost, te jamčiti sigurnost za više od 400.000 vozila iz VW koncerna u Hrvatskoj i to za svako vozilo minimalno 15 godina nakon završetka proizvodnje te serije vozila. Nije važno koje vrste je narudžba niti koje joj je krajnje odredište; originalni dijelovi biti će dostavljeni tamo gdje su potrebni - brzo i pouzdano, tako da se vožnja što prije nastavi.