Servisna tehnika

Kad bismo reklamu za Bubu iz 50-ih pokušali prilagoditi današnjim automobilima VW koncerna, umjesto da ponavljamo "vozi i vozi" možda bismo trebali reći: vozi i misli...

Naime, udio "pametnih", elektronskih komponenti u današnjem automobilu zamjetno se povećao, osobito kad je riječ o sigurnosti, prijenosu i kontroli motora.

Napredak tehnologije proširio je mogućnosti vožnje; automobili VW koncerna ne samo da voze i voze, nego voze posvuda - po autocesti, pustinji, ledu, gradskim ulicama, planinskim prijevojima… Veće mogućnosti vožnje podrazumijevaju i veće zahtjeve u sigurnosti; današnji automobili, između ostalog, imaju sustave protiv proklizavanja i zanošenja vozila, mogućnost prepoznavanja opasnosti na cesti i reakcije elektronike prije vozača, airbag sustave i sustave protiv otuđivanja vozila.

No, za održavanje i servisiranje tehnički tako naprednih automobila potrebna je posebna izobrazba. Automobilska tehnologija razvija se takvom brzinom da znanje od danas više nije dovoljno za uspjeh od sutra. U tom smislu Obrazovni centar ima golemo značenje, ne samo kao mjesto na kojem će se obučavati novi djelatnici, nego i kao mogućnost neprestanog usavršavanja i razmjene znanja putem interneta i drugih medija. Za djelatnike mreže Audi, SEAT, CUPRA, Škoda i Volkswagen servisa to znači pravovremeno informiranje, a za kupce - brza i precizna dijagnoza kvara, njegovo učinkovito otklanjanje te nastavak vožnje u najkraćem roku.