Školovanja

U Porsche Croatia rade četiri trenera za Postprodaju. Oni redovito odlaze na školovanje kod proizvođača i tamo saznaju sve u vezi novih vozila koja se pojavljuju na tržištu, te o novim tehnologijama. Oni prikupljaju znanja i o novim specijalnim alatima i uređajima koji se koriste u servisnim radionicama. Prikupljena znanja prilagođavaju hrvatskim mehaničarima i organiziraju već ranije navedena školovanja, posebno pazeći da djelatnici u servisu na vrijeme budu upućeni u novosti koje se pojavljuju s novim proizvodima.

U Obrazovnom centru Porsche Croatia se odjednom mogu održavati tri školovanja, a optimalan broj polaznika u grupi je 10. Podsjetimo da u servisnoj mreži za VW, Audi, SEAT, CUPRA i Škoda djeluje više od 900 djelatnika (mehaničari, električari, limari, lakireri, servisni savjetnici, voditelji Postprodaje, djelatnici dijelova, itd.).

Interesantno je navesti da se trenutno za tehniku održavaju školovanja u tri nivoa i to osnovno, napredno i stručno školovanje. U toku svakog od njih vrši se provjera znanja, a polaznici od Porsche Croatia dobivaju certifikate za marku vozila koju servisiraju. 

Osim navedenih školovanja za tehniku, edukacijski seminari se održavaju za ostale postprodajne djelatnike ali i za menadžment. Tako postoje tečajevi za djelatnike u skladištima i za voditelje u originalnim dijelovima. Ovi djelatnici uče kako raditi s informacijskim sustavima kao što je ETKA - elektronski katalog dijelova, uče kako optimalno organizirati skladište i kako naručivati dijelove. Servisni savjetnici pohađaju tečajeve na kojima uče kako upravljati servisnim procesom s tehničke strane, uče psihologiju kupca i prodaje, te saznaju kako organizirati komunikaciju unutar servisa.

Posebna školovanja se organiziraju i za voditelje Postprodaje i direktore trgovačko-servisnih partnera, odnosno za top-menadžment.

Svi ti seminari, školovanja i treninzi su izuzetno bitni za optimalno poslovanje nekog servisa. Budući se u Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA i Škoda servisima puno radi na zadovoljstvu kupaca ovakav razvoj zaista jamči uspjeh i uvelike će pomoći u postizanju cilja.