16.2.2023

CUPRA doseže vrh u kategoriji najmodernijih marki časopisa Auto Motor und Sport

  • Marka CUPRA zauzima četvrto mjesto u ovogodišnjem izvješću časopisa Auto Motor und Sport u kategoriji najmodernijih marki prema anketi čitatelja
  • Model CUPRA Formentor zauzima prvo mjesto u kategoriji "Kompaktno SUV/terensko vozilo "

CUPRA nastavlja uzdrmavati industriju i zadržava svoje izazovne konvencije nakon samo četiri godine postojanja. Na ovogodišnjoj dodjeli nagrada časopisa Auto Motor und Sport (AMS), marka CUPRA zauzela je četvrto mjesto u kategoriji "Najmodernija marka" i prvo mjesto za "Najbolja vozila 2023." u kategoriji "Kompaktno SUV/terensko vozilo".

 

 

Marka CUPRA i njezin Crossover SUV model Formentor nastavljaju se isticati u masi, prikupivši ogroman broj glasova od više od 100.000 čitatelja časopisa Auto Motor und Sport. Od 2018. godine marka CUPRA osvojila je tri nagrade časopisa AMS uz 123 dodatne globalne nagrade. Također je bila finalistom prestižne nagrade COTY (Car of the Year) za svako vozilo koje je do sad predstavila na tržištu. 

"CUPRA osvaja kupce diljem Njemačke i još jednom pokazuje što znači biti pustolovna marka. Izbor čitatelja najbolja je potvrda te činjenice. Kao uvozniku, odličan je osjećaj uspjeti u tome uz veliku njemačku konkurenciju u pogledu modernih marki," kaže izvršni direktor marke CUPRA, Wayne Griffiths. "No, također slavimo uspjeh modela CUPRA Formentor. Po njemu se ističemo u masi. Model CUPRA Formentor zaista je jedinstven, što je još jednom prepoznato i nagrađeno."

Model CUPRA Formentor osvojio je najviše glasova čitatelja u kategoriji "Kompaktno SUV/terensko vozilo". To je drugi put zaredom da je model CUPRA Formentor pobjednik u ovoj izuzetno konkurentnoj kategoriji. 

 

 

Časopis Auto Motor und Sport na svoj je popis uvrstio ukupno 64 kompaktna SUV/terenska vozila, a svako od njih natjecalo se za glasove 101.550 sudionika izbora. Pobjeda je dokaz da se model CUPRA Formentor uistinu ističe u masi, jer upravo je to osvojilo čitatelje.

Model CUPRA Formentor impresionira svojim jedinstvenim dizajnom, izvanrednom voznom dinamikom i performansama. Sve to pomoglo je da nadmaši ozbiljnu konkurenciju, čak i u ovoj kategoriji s najviše kandidata. 

 

 

Marka CUPRA gradi novu budućnost te je u samo četiri godine postala najbrže rastuća automobilska marka u Europi, a model Formentor u središtu je tog uspjeha.

Anketa čitatelja časopisa Auto Motor und Sport institucija je u automobilskoj industriji. Po 47. put, stručni je časopis zamolio čitatelje da glasaju za najbolja vozila. U konkurenciji je bilo 422 modela podijeljenih u 13 kategorija (svaka s ukupnom i uvoznom ocjenom). 

Baš su zbog toga četvrto mjesto u kategoriji "Najmodernija marka" i "Najbolja vozila 2023." tako impresivni te nastavljaju uspjeh marke CUPRA u osvajanju priznanja. Prošle je godine model CUPRA Formentor osvojio šest nagrada, uključujući pobjedu u kategoriji "Najbolja vozila".

 

 

Osvajanje priznanja u anketi čitatelja časopisa Auto Motor und Sport samo je dio cjelokupne priče. Prodajne brojke modela CUPRA Formentor  jasno pokazuju da je ovaj SUV Crossover jedan od najpopularnijih u Njemačkoj s povećanjem prodaje od 85,4 posto, ali i globalno s povećanjem od izvanrednih 92,7% u usporedbi s prethodnom godinom. 

U Hrvatskoj je model CUPRA Formentor ostvario impresivan rast prodaje od preko 150% u odnosnu na godinu uvođenja modela na tržište što  ga je dovelo na 6. mjesto najprodavanijih kompaktnih SUV vozila u velikoj konkurenciji s preko 60 modela koji se nude na našem tržištu.