Potvrda proizvođača

 Kako dobiti POTVRDU PROIZVOĐAČA odnosno unos homologacijskih podataka u e-sustav DZM-a ?

Naš ured Homologacije izrađuje Potvrdu proizvođača odnosno vrši unos homologacijskih podataka u e-sustav DZM (Državnog zavoda za mjeriteljstvo) i vidljivo je u računalu na svakoj stanici tehničkog pregleda - STP

Naše uredovno vrijeme:        

pon-čet: 08.00-16.30
petak: 08.00-14.00

Postupak:

  1. Poslati zahtjev (npr. "Molimo unos u e- sustav DZM") e-poštom na: pp(kwfat)porschecroatia(kwfdot)hr s obveznim privitkom: jednom slikom strane prometne dozvole (u .jpg ili .pdf formatu) na kojoj se vidi broj šasije i ostali tehnički podaci. Bez strane prometne dozvole nije moguće nastaviti s postupkom i zahtjev neće biti uzet u obradu.
  2. Provjera šasije, dobavljivosti podataka, priprema unosa (radi naš ured homologacije)
  3. Pričekati naš odgovor koji šaljemo e-poštom - nakon provjere šasije šaljemo poziv na uplatu Naknade s PDV-om od 53,09 EUR (400 HRK) sa detaljnim opisom načina plaćanja.
  4. Molimo NE vršiti plaćanje prije naše provjere šasije i našeg maila sa Uputama za plaćanje!

  5. Po transferu (unosu) Potvrde proizvođača u e-sustav DZM-a, dobiti ćete automatski generiranu obavijest s Vašom kopijom Potvrde proizvođača u pdf. formatu. Vaša Potvrda je tada vidljiva u računalu na bilo kojoj STP u Rep. Hrvatskoj, pa možete na postupak individualne homologacije (i kasnije na carinskoj ispostavi predati zahtjev za plaćanje PPMV-a i ostalih pripadajućih obveza)

 VAŽNO!
Molimo ne uplaćivati sredstva prije provjere šasije, odnosno prije provjere mogućnosti dobivanja podataka za izvršenje Unosa u e-sustav DZM!

Fiksni tečaj konverzije: 1 €=7,53450 Kn