Prodajno/servisna mreža

Obavijest o organizaciji prodajne i servisne mreže

Uredba o skupnom izuzeću sporazuma o distribuciji i servisiranju motornih vozila (Narodne novine br. 37/2011 od 30. ožujka 2011. - u daljnjem tekstu također: Uredba, a koja je zamijenila Uredbu istovjetnog naziva od 28. srpnja 2004., objavljenu u NN br. 105/04) propisuje uvjete za skupno izuzeće sporazuma o distribuciji i održavanju motornih vozila, određuje uvjete koje ovi sporazumi moraju sadržavati, ograničenja ili uvjete koje sporazumi ne smiju sadržavati, kao i druge uvjete koji se moraju ispuniti za skupno izuzeće takvih sporazuma od primjene odredbi Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja (Narodne novine br. 79/09. od 07. srpnja 2009., sa zadnjom izmjenom 80/2013 od 28. lipnja 2013.).

Nazivi i adrese od strane Porsche Croatia d.o.o. ovlaštenih trgovaca i servisera za motorna vozila marke Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA i Škoda dostupni su na internetskim stranicama pojedine marke.

S 01.01.2006. i stupanjem na snagu odredbi Uredbe iz 2004., Porsche Croatia d.o.o. na mrežu za prodaju novih vozila marki, kojih je Porsche Croatia d.o.o. generalni uvoznik za Republiku Hrvatsku, primjenjuje kvantitativni selektivni distribucijski sustav. Od 01.01.2013. godine na prodaju novih vozila primjenjuje se Uredba o skupnom izuzeću vertikalnih sporazuma između poduzetnika te društvo Porsche Croatia d.o.o. temeljem navedene uredbe i nadalje primjenjuje kvantitativni selektivni distribucijski sustav za prodaju novih vozila svih marki. Temeljem navedenog distribucijskog sustava za tekuću godinu na području Republike Hrvatske određeno je maksimalno:

  • 6 trgovaca (prodajnih mjesta) za marku AUDI,
  • 19 trgovac (prodajno mjesto) za marku Volkswagen osobna vozila,
  • 16 trgovaca (prodajnih mjesta) za marku Volkswagen gospodarska vozila, 
  • 13 trgovaca (prodajnih mjesta) za marku Škoda, 
  • 6 trgovaca (prodajnih mjesta) za marku SEAT i 
  • 5 trgovaca (prodajnih mjesta) za marku CUPRA


U odnosu na pružanje usluga popravka i održavanja motornih vozila, kao i na prodaju originalnih rezervnih dijelova svih marki, društvo Porsche Croatia d.o.o. od 01.01.2006. primjenjuje isključivo kvalitativni selektivni distribucijski sustav.

Kvalitativne uvijete za pristupanje našoj mreži ovlaštenih partnera dostavit ćemo svakom potencijalnom partneru na njegov pisani zahtjev.

Nazivi i adrese od strane društva Porsche Croatia d.o.o. ovlaštenih trgovaca i servisera za motorna vozila marke Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA i Škoda dostupni su na Internet stranicama pojedine marke. Informacije o tijeku kandidature za dobivanje statusa ovlaštenog servisnog partnera, Porsche Croatia d.o.o. mogu se dobiti na sljedećoj adresi:

Porsche Croatia d.o.o.
Miroslava Miholića 2
PP 367
HR-10010 Zagreb

E-mail:
service-support(kwfat)porschecroatia(kwfdot)hr

Kontakt osoba: Andreas Mitulinski