6.9.2023

CUPRA javnosti otkriva izložbeno vozilo DarkRebel, uz najbolje rezultate isporuka do sad

  • CUPRA DarkRebel maksimalna je provokacija dizajna marke CUPRA, stvorena u suradnji s CUPRA Tribe putem virtualnog Hyper konfiguratora marke.

  • CUPRA je do sad tijekom 2023. isporučila 150.000 vozila, što je 60 % više od istog razdoblja prošle godine.

  • Pustolovna marka radi na svom ulasku na sjevernoameričko tržište u sklopu globalizacije marke.

Na sajmu automobila IAA 2023. u Münchenu, marka CUPRA objavila je da je do tekućeg datuma isporučila više od 150.000 vozila diljem svijeta tijekom 2023. godine. To predstavlja godišnji porast veći od 60 % i potvrđuje poziciju marke CUPRA kao jedne od najbrže rastućih marki u Europi.

 

 

Potaknuto uspjehom marke CUPRA, društvo SEAT S.A. objavilo je rekordne financijske rezultate u prvoj polovini 2023. Društvo je ostvarilo operativnu dobit od 371 milijuna eura, 468 milijuna eura više nego u istom razdoblju prošle godine, a povrat od prodaje nastavio je rasti te je već dosegao 0,5 % (-1,8 % u prvoj polovini 2022.). Tim je rezultatima posebno pridonio kontinuirani uspjeh modela CUPRA Formentor, najprodavaniji model u svom segmentu kao i potpuno električni model CUPRA Born, koji je udvostručio svoju prodaju 2023. Od početka poslovanja prodano je više od 400.000 vozila marke CUPRA od čega je više od 25 % ukupne prodaje u prvoj polovini ove godine.

Sajam IAA u Münchenu također je svjedočio svjetskoj premijeri izloženog vozila DarkRebel, koje pomiče granice dizajna i performansi te čak preispituje način na koji će se dizajnirati vozila za buduće generacije vozača.

 

 

Više od 270.000 CUPRA konfiguracija od CUPRA Tribea, uključujući ambasadore marke kao što su igrači FC Barcelona Alexia Putellas, Marc ter Stegen i glumac Daniel Brühl, pomoglo je dizajnirati CUPRA DarkRebel u virtualnom Hyper konfiguratoru marke CUPRA. Podaci su zatim prikupljeni i upotrijebljeni za stvaranje završnog dizajna modela CUPRA DarkRebel, koji je sad od virtualnog postao stvaran, a njegova je fizička verzija otkrivena na sajmu automobila IAA u Münchenu.

Prema Wayneu Griffithsu, izvršnom direktoru marke CUPRA:  "Zahvaljujući strasti i kreativnosti CUPRA Tribea, uspjeli smo pretvoriti jednu od svojih najsnažnijih opsesija u stvarno izložbeno vozilo. CUPRA DarkRebel maksimalna je provokacija dizajna marke CUPRA. Radi se o buntovniku sa svrhom: dokazati da električna vozila u budućnosti mogu biti seksi i emotivna."

100 % električni sportski dvosjed arhitekture karavana s Coupe linijom krova odraz je strasti i mentalnog sklopa marke CUPRA. Obuhvaća enigmatsku boje karoserije koja se prelijeva poput žive, svjetlost kao opipljivi materijal i povećanu pozornost održivosti.

 

 

Tijekom sajma automobila IAA, Wayne Griffiths također je potvrdio da marka CUPRA planira svoj sljedeći korak globalizacije, nakon prošlogodišnjeg uspjeha predstavljanja marke u Australiji.

Prema Jorgeu Diazu, voditelju odjela dizajna marke CUPRA: "DarkRebel predstavlja ultimativni izraz DNK marke CUPRA, no ovaj put bez granica. Vozilo je to s jedno misijom: pojačati emocije."

"Ambicija marke CUPRA je postati istinskom globalnom markom, a zbog toga radimo na svom ulasku na sjevernoameričko tržište. Naši planovi idu pozitivnim smjerom te sam uvjeren da imamo ispravnu strategiju kojom će marka CUPRA postati istinska američka priča o uspjehu."

 

 

CUPRA će tijekom sajma automobila IAA biti izložena na raznim mjestima u Münchenu:

  • Na CUPRA Open Space sudionici će imati priliku vidjeti izložbeno vozilo CUPRA DarkRebel pored modela CUPRA Tavascan, CUPRA Raval i CUPRA UrbanRebelRacing.
  • SUMMIT: posjetitelji će moći ući u CUPRA Metahype s VR naočalama te vidjeti model CUPRA Tavascan.
  • CUPRA Experience Center  medijima će ponuditi mogućnost testiranja CUPRA Exponential Experience te će im pokazati novi model CUPRA Formentor VZ5 BAT x ABT, razvijen u suradnji s partnerom ABT.