27.3.2022

"CO₂mpensating by planting" 2024.

I ove godine smo sudjelovali u hvalevrijednoj inicijativi "CO₂mpensating by planting"

Iz godine u godinu sve više napredujemo, poznata je krilatica koju u ovom slučaju možemo parafrazirati i reći: "Iz godine u godinu sve više sadimo". Da, upravo to je i bio jedan od glavnih pokretača priključivanju ovom vrijednom projektu organiziranom od strane Saveza izviđača Hrvatske, Hrvatskih šuma i agencije" Hearth thinking & doing". 

Cilj projekta je sadnjom novih sadnica diljem Hrvatske kompenzirati emisiju ugljičnog dioksida i neutralizirati ugljični otisak kojeg svi ostavljamo. Naša poslovna suradnja traje još od 2021. godine te smo dogovorili financijsku potporu za sadnju ukupno 1000 sadnica koja je u međuvremenu narasla na 1100 sadnica, koje smo, što mi kao zaposlenici, što volonteri Saveza izviđača i Hrvatskih šuma posadili diljem Hrvatske. Lokacije na kojima smo posadili sadnice su upravo one gdje je to najviše potrebno, odnosno gdje su šume stradale širenjem raznih nametnika radi devastirajućeg utjecaja klimatskih promjena.

Ovime mi kao Porsche Croatia dajemo svoj mali, ali važan doprinos očuvanju našeg okoliša i planete Zemlje jer nam je to jedini dom. I zato se i ovim putem želimo zahvaliti partnerima na inicijativi, inspiraciji i predanosti ovom projektu. Mi ćemo kao tvrtka nastojati koliko god je to moguće podupirati ovakve projekte i u budućnosti te dokazivati djelima, a ne samo riječima. A da kao društveno odgovorna tvrtka želimo biti primjer pokazali smo i ove godine sadnjom jednog dijela sadnica krajem ožujka.