3.11.2022

"E-Xperience" - Budućnost e-mobilnosti

Pod okriljem brenda MOON, po prvi puta na ovaj način Volkswagen i Škoda predstavljaju javnosti svoje viđenje e-mobilnosti. Na velikom eventu održanom u Opatiji zabilježene su i pretpremijera modela ID. Buzz te hrvatska premijera modela ENYAQ Coupe RS iV

Na zajedničkom eventu pod okriljem brenda MOON, Volkswagen i Škoda predstavili su cjelokupnu gamu svojih električnih vozila, ali i smjer kojim ove dvije marke kreću u budućnosti. E-mobilnost je nedvojbeno budućnost, a Volkswagen i Škoda je dočekuju i više nego spremni. Uz Volkswagen i Škodu, predstavnicima medija i VIP gostima, u periodu od 21. do 28.10. predstavio se i najmlađi brend unutar tvrtke Porsche Croatia, MOON.
"Ovaj event nedvojbeno je pokazatelj naše snage, a MOON kao zasebna marka unutar Porsche Croatia je ponosan što može sudjelovati na ovakvim događanjima i pokazati što sve ima u ponudi i čime na neki način zaokružuje priču koju naše marke Volkswagen i Škoda grade već godinama.", rekao je voditelj projekta MOON, gospodin Bojan Tkalec.
Naime, Porsche Croatia je po pitanju elektrifikacije zaokružila cjelokupnu priču jer kupci mogu dobiti apsolutno sve: električno vozilo marki Volkswagen, Škoda ili Audi, savjetovanje o struji, MOON punjače, ugradnju, servis itd.
Na samom eventu su uzvanicima predstavljeni Volkswagen modeli ID.3, ID.4 GTX i ID.5 GTX, dok je Škoda u Opatiji predstavila perjanicu svoje električne ponude - model ENYAQ Coupe RS iV koji je ovim putem imao i hrvatsku premijeru. Uz model ENYAQ Coupe RS iV, hrvatska javnost je imala priliku prisustvovati i pretpremijeri modela ID. Buzz koji će se na hrvatskim cestama pojaviti početkom 2023. godine. Event će u sedam dana ugostiti 200 uzvanika koji će sudjelovati na prezentacijama e-mobilnosti te voziti električne modele rutom od Zagreba do Opatije. Na eventu koji je okupio ukupno 44 električna vozila marki Volkswagen, Škoda i Volkswagen Gospodarska vozila sudjelovali su i treneri Volkswagen akademije koji su svim uzvanicima podijelili sve informacije i novosti o funkcijama i sustavima asistencije vozila te koji su odgovorili i na najsloženija pitanja oko samih vozila.
U Opatiji su organizirana i 4 zanimljiva panela vezana uz e-mobilnost na kojima su uzvanici u aktivnoj raspravi mogli vidjeti kojim smjerom se kreće cjelokupna automobilska industrija, ali i što je sve potrebno osigurati kako bi se električnim vozilom prometovalo bez bojazni oko punjenja.
Ukupna ruta duga oko 380 km je konfigurirana kako bi potencijalni kupci dobili stvarnu sliku o dosegu i potrošnji električnih vozila te same performanse u različitim okolnostima, a ujedno se i uvjerili da je električno vozilo budućnost prometovanja.
U svakom slučaju, marke MOON, Volkswagen i Škoda na ovaj način najavljuju svoj sve jači prodor u e-mobilnost i ekološku prihvatljivost na tržištu automobila. Ovakvim događanjima predstavlja se najsuvremenija tehnologija te čitav niz inteligentnih i inovativnih rješenja uz naglasak na korporativni identitet i ubrzavanje ofenzive električnih vozila.
"Elektrifikacija je važan korak na našem putu do mobilnosti s nultim emisijama, zato ćemo organizirati ovakve vrsta događanja kako bismo novinarima i našim kupcima približili i osigurali povjerenje u novi oblik pogona koji kombinira performanse i učinkovitost, a ujedno i prezentirali ponudu naših sustava za punjenje.", rekao je Bojan Tkalec.